Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙ

 Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως προσάναμμα ή στα αρχικά στάδια της καύσης καυσόξυλα (λεγομενη μαλακη ξυλεια) που αρπαζουν πιο ευκολα κωνοφόρα, όπως πεύκο, έλατο ή ερυθρελάτη ωστε να εχουμε γρηγορα μεγαλυτερη φλογα.
Δεν είναι τόσο λειτουργικά ως ξύλα για τζάκι διοτι εχουν το μειονεκτημα οτι μπορει να σκανε ( δηλ. να προκαλούν ένα δυνατό κρότο και κομμάτια να πετάγονται προς διαφορες κατευθύνσεις)
Γι αυτο στα ξυλα για τζακι προτιμάμε πιο κατάλληλα καυσόξυλα οπως χαρτιά ή λεπτά κλαδιά που τοποθετούνται ανάμεσα στα ξυλα για το τζακι ή πλακέτες προσανάμματος (στο εμποριο διατηθωνται) για την εναρξη της καυσης.
Στα ξυλα για τζακι για την κυριως καυση χρησιμοποιουμε τα λεγομενα σκληρα ξυλα που είναι πυκνά και καίγονται με ήρεμη και μακριά φλόγα πραγμα που τα καθιστά ιδανικά καυσοξυλα μιας και τα βρίσκεις πολύ εύκολα.  Στα σκληρα ξυλα για τζακι τοποθετουνται τα πλατύφυλλα όπως δρύες, οξιά, ελιά κ.α. τα οποια εχουν μεγαλο βαρος.
Τα ξυλα για τζακι με μικρη πυκνοτητα καίγονται πολυ ευκολα σε σχεση με άλλα ( εχουν πιο μεγαλα κενα και απελευθερωνουν οξυγονο) ξυλα για τζακι μεγαλης πυκνοτητας αρα αυτα τα καυσoξυλα παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα.
Αυτο ο λογος τα κανει ιδιαιτερα δημοφιλη το χειμωνα.

Για περισοτερες πληροφοριες επισκευθητε την ιστοσελιδα μας ή επικοινωνηστε μαζι μας.