Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΤΖΑΚΙΩΝ


Μια φορα το χρονο (τουλαχιστον) πρεπει να γινονται οι καθαρισμοι τζακιων. Για την αποτελεσματικοτερη λειτουργια των τζακιων μας  αλλα και για την προφυλαξη απο αναφλεξεις των υπολειματων καυσης κυριως γινονται οι καθαρισμοι των τζακιων.
Η καλυτερη εποχη για το καθαρισμο των τζακιων ειναι στο τελος του χειμωνα διοτι μας απαλλασει απο ολα τα υπολοιματα της καυσης η οποια δημιουργηθηκε κατα την διαρκεια του χειμωνα. Οι καθαρισμοι τζακιων αυτη την εποχη αφαιρουν τα αιωρουμενα σωματιδια καθως και την μυρωδια της υγρες μερες της ανοιξης.
Οι καθαρισμοι τζακιων δεν πρεπει να γινονται με τους παραδοσιακους τροπους διοτι καθαριζεται μονο επιφανειακα την καμιναδα και οχι τον καπνοθαλαμο. Για τον καθαρισμο του καπνοθαλαμου (κωνος) χρειαζονται συγχρονα μηχανηματα που απαλασουν το εσωτερικο της καμιναδας απο το κρεοζωτο το οποιο χτιζεται στα τοιχωματα της καμιναδας μας στην διαρκεια της καυσης που κανουν τα ξυλα για τζακι.

Εμεις μαζι με το εξιδεικευμενο συνεργειο μας αναλαμβανουμε το καθαρισμο των τζακιων και της καμιναδας σας ωστε να ηστε ησυχοι για την ασφαλη λειτουργια του τζακιου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: